»Hrano namreč zaužijemo na treh energijskih ravneh: na fizični ravni nam hrana daje občutek sitosti – tu je v ospredju hrana prihodnosti, ki temelji na trajnostni – ekološki pridelavi in predelavi.«
»Brez čebel ne bo opraševanja, brez tega ne bo pridelka in tako ne bo niti zdrave hrane.«
»Svetovni dan hrane je priložnost, da opozorimo na področje pridelave in predelave hrane v Sloveniji.«
»Gorivo je nujno za pridelavo hrane, ki je strateška dobrina.«
»Več 100 let je veljalo, da ima pridelava hrane prednost pred zvermi, uplenitelji so bili nagrajeni.«
»Hkrati seznanjamo mlade s postopki pridelave in predelave hrane ter spodbujamo njihovo zanimanje za dejavnosti na kmetijskem področju.«
»Ljudje bodo morali razumeti, da so bila podeželska območja vedno namenjena kmetovanju, kjer je smrdelo, kjer je bilo blato. Ampak tam se tudi hrana pridela! Hrana vendar ne raste na trgovski polici v Mercatorju v Ljubljani.«
»S tem kmetom dajemo jasno zavezo, da jih podpiramo pri njihovem ključnem poslanstvu – pridelavi hrane.«
»Pravico do zdrave in trajnostno pridelane hrane«
»Vsak kmet v Sloveniji, ki prideluje hrano, ne prideluje samo komercialnega izdelka, ampak prideluje nekaj, kar je ključnega pomena za naš obstoj.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju